دخالت مداوم بخش های دولتی، نظم بازار اقتصادی را برهم می‌زند

عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان با بیان اینکه دخالت دستگاههای دولتی به بهانه‌های مختلف باعث برهم خوردن نظم بازار اقتصادی کشور می‌شود، گفت: از آنجا که تداوم این روند در سال‌های اخیر، خسارات زیادی به بخش های مختلف اقتصادی وارد کرده دولت سیزدهم باید تدابیر مناسب را برای پیشگیری از ادامه این دخالت ها با هدف بهبود تدریجی شرایط اقتصادی اتخاذ کند.

غلامحسین جمیلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اگزیم نیوز با اشاره به لزوم پرهیز دولت از اعمال نفوذ در بازار سرمایه و اقتصاد، این مهم را لازمۀ توسعۀ اقتصادی کشور دانست و افزود: متاسفانه تمام دولت ها به شدت در امور اقتصادی کشور  حضور داشته و به طور عمده مانع از تحقق رشد اقتصادی کشور می شوند؛ در حالی که در بیشتر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، دولت ها تنها از مالیات دریافتی از بخش اقتصادی درآمد کسب کرده و ارتزاق و بستر توسعه آن را فراهم می کنند.

وی که درخصوص تبعات نامطلوب این دخالت ها بر روند توسعه ای امور بخش خصوصی سخن می گفت، اظهار داشت: بخش خصوصی کشور نیاز به رشد قوی دارد و دولت باید رسالت اصلی خود را بر توسعه عملکرد این بخش متمرکز کند نه آنکه رقیب بخش خصوصی باشد.

جمیلی با بیان آنکه دولت باید از افزایش دخالت دستگاههای اجرایی در امور اقتصادی بخش خصوصی پیشگیری کند، اضافه کرد: دولت در سال های اخیر نه به علت تعیین قیمت، عوارض تولیدی و جمع آوری مالیات، حمایت ارزی و غیره بلکه به بهانه‌ ایجاد محدودیت در صادرات، تأمین اقلام اساسی، هدایت تولید و غیره، به صورت کاملاً غیرکارشناسانه و غیرمسئولانه وارد بازار و اقتصاد شده که این دخالت های نادرست، تمام برنامه‌ها و روند تولیدی و عرضه را دچار اخلال کرده است.

این کارشناس مسائل اقتصادی بر لزوم هدف‌گذاری و حرکت هدفمند چرخۀ اقتصادی کشور تاکید کرد و ادامه داد: متأسفانه در شرایط کنونی از تولیدکننده تا بازرگان و تاجر و صادرکننده، هیچیک نمی‌توانند چشم‌انداز دقیقی برای آیندۀ کاری خود ترسیم کنند چون ممکن است در هر لحظه با یک تصمیم دستگاههای دولتی، تمام برنامه‌های کاری بخش خصوصی ملغی شود یعنی می توان مدعی شد امنیت روانی در بازار در سال‌های اخیر برهم خورده است.

عضو اتاق بازرگانی زنجان تصریح کرد: در چند سال اخیر، بارها برنامه‌های تولیدی و عرضه‌ای فعالان اقتصادی و صادرکنندگان به دلیل محدودیت‌های آنی دولت دچار نوسان شد به طوری که می‌توان این بی ثباتی و اثرات آن را به وضوح در اقتصاد امروز کشور ملاحظه کرد.

جمیلی برخی از مواردی که می تواند تاثیر مطلوب بر بخش های مختلف اقتصادی کشور بگذارد را برشمرد و گفت: برای رسیدن به نقطۀ مطلوب، باید در گام اول سیاست‌گذاری هدفمند و پایداری طراحی و اعمال شود تا تجار و تولیدکننده بتوانند بر اساس آن برنامۀ کاری خود را به صورت منسجم طراحی و ریل‌گذاری کنند.

وی در پایان تاکید کرد: اصلاح اجرای سیاستهای اصل ۴۴ و کاهش دخالت و تصدی‌گری حاکمیت در اقتصاد کشور باعث ایجاد بستر رشد شرکت‌های کوچک، متوسط و صنایع بزرگ می‌شود.

کد خبر 47416

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 2 =